09 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков13:23, 25 април 20231min

Класираха есето „Обичай ме безопасно“ на Сашо Димитров от 9б клас на първо място

uchenik

Пещера. На церемония, която се състоя във фоайето на Обединено училище „Любен Каравелов“ Пещера, бяха връчени грамотите на победителите в конкурса за написване на есе, организиран от МКБППМН – Община Пещера на тема „Обичай ме безопасно“, със специалната подкрепа на Кмета на Община Пещера Йордан Младенов и жури в състав – председател  Гълъбина Карамитрева- зам.- кмет на Община Пещера и Председател на МКБППМН, Златка Златанова – секретар на МКБППМН и Цветана Дашинова – филолог и общественик – дългогодишен ръководител на отдел „Народна просвета“ , четири мандата  член на читалищното настоятелство към Читалище Развите -1873“,  бивш член на комисията по просвета към Общински съвет Пещера.

Сашо Михайлов Димитров от 9б клас от Обединено училище „Любен Каравелов“ –Пещера, спечели първото място  и 50 лв.

На второ място се класира Зорка Димитрова Чикова – 10 клас, от същото училище и награда от 30лв.

Трето място зае десетокласникът Радко Живков Камбуров и награда от 20лв.

За участие в конкурса за написване на есе, бяха поканени средношколците от общинските училища в гр. Пещера.

По темата се престрашиха да пишат, само възпитаниците на Обединено училище „Любен Каравелов“-гр. Пещера, като разсъждаваха над това как може да ни обичат безопасно?

В своите писмени работи, освен че показаха отлично владеене на правописните норми и много добро познаване на жанра „есе“,  учениците стигнаха до изводите, че подкрепата на семейството и учителите е най-важна за тях, в периода на сложната възраст, наречен „пуберт“.

Радко Камбуров ни напомни: „Не е любов ако някой те кара да правиш лоши неща с мотива: „Ако ме обичаш ще направиш това заради мен“ и те подканя да запалиш първата цигара, за изпиеш първия си шот, да споделиш първата цигара с марихуана или първото хапче екстази“.

Сашо Димитров разсъждава, че най-важното за едно дете е да расте в семейство, където царува уважение и любов между майката и бащата, където родителите са подкрепящи и проявяващи разбиране, винаги готови да бъдат онова рамо, на което детето може да се опре във всяка една житейска ситуация.

Живка Чикова дава ценни съвети на своите връстници:

„Любовта е двупосочна улица и ние трябва да сме щастливи, когато вървим по нея.“

„Любовта трябва да е взаимна – не искайте само да Ви дават, но и не давайте само Вие.“

„Ако Ви боли – не е любов!“

„Преглътнете предателството и продължете напред. Простете на човека, който Ви е наранил, защото никой не е съвършен.“

„Помнете, че всеки човек идва в живота ни, за да научим определен урок.“

Любовта е за смелите! И за ЗРЕЛИТЕ!“

 

Златка Златанова


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!