02 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Дигитален асистент – нова услуга в Лесичово

kompyutur

Лесичово. Община Лесичово въвежда нова социална услуга –„Дигитален асистент“. Системата ще следи жизнените показатели на самотно живеещите възрастни хора, които има здравословни проблеми, съобщава кор Невена Петрова

Към момента от услугата ще се възползват 37 души. Те ще бъдат снабдени с умно устройство, тип гривна, която на всеки 4 часа автоматично ще следи основните жизнени показатели, температура, пулс, кръвно налягане.

Устройството ще следи и за местоположението на потребителите. Денонощен кол център ще набл юдава информацията и при инцидент ще се реагира незабавно.

Освен в Лесичово, от услугата ще се възползват и околните села, каза Никола Иванчев от информационен център Калугерово. С новото умно устройство, потребителите на услугата ще могат и сами да се свързват с кол центъра, така че връзката ще е двупосочна.

 

 

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!