16 юли 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Мощна магнитна буря ще ни тормози в следващите дни

slunchevo izrigvane

Мощна геомагнитня буря удари Земята. Уредите на Националния институт по геофизика, геодезия и география определят смущението като изключително силно и отчитат9 от 9-степенната скала.

Бурята е резултат от масивна експлозияв слънчевата корона преди 2 дни. При слънчевото изригване Земята се оказа на пътя на потока от заредени частици.

При подобни силни смущения в геомагнитното поле на планетата има риск за сателитните комуникации и джипиес навигацията, предупреждават експерти.

Геомагнитната буря ще повлияе на хората, податливи на тези явления. Метеочувствителните сред нас ще усетят отпадналост, главоболие, липса на концентрация.

Прогнозите на руския физически институт “Лебедев” са бурята да е активна поне още няколко дни с различен интензитет.

При магнитните бури най-зрелищни са северните сияния. Такива вече регистрираха в някои държави от Централна Европа.

 

 

 

 

Източник : / https://dariknews.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!