30 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков19:46, 22 април 20232min

Пъстроцветна да е Пещера тази година. Пъстри да са и хората и надеждите и помислите. С топлина в сърцето и цвете за поздрав

pustra peshtera 2023
pustra peshtera 2023
pustra peshtera 2023
pustra peshtera 2023
pustra peshtera 2023
pustra peshtera 2023
pustra peshtera 2023
pustra peshtera 2023
pustra peshtera 2023
pustra peshtera 2023
pustra peshtera 2023

Пещера. Иван Харизанов е носителят на първата награда от конкурса на „Биовет“ АД за най-добре зацветен двор. Той спечели приза с пълното единодушие на журито, тъй като обгрижва с помощта на своите съграждани междублоково пространство на ул. „Оборище“ в Пещера. Още преди години започнал да облагородява градината, за която се грижи и до днес. Тя е любимо място за раздумка през топлите летни вечери, харесва се от млади и от стари.

Второто място бе отредено за журналиста Димитър Насков чиято градина може да се похвали с английска изтънченост, но и растителна пищност.

 

На трето място бе класирана бъдещата юристка и поетеса Виктория Симонова, която бе изпратила снимки на пролетния двор в дома си.

Наградата на публиката бе заслужена от Боянка Бойкова, заради красивата къща и градина в с. Радилово. 370 души бяха подкрепили кандидатурата на г-жа Бойкова в конкурса.

Наградите бяха връчени днес по време на второто издание на фестивала „Пъстроцветна Пещера“ инициирано и проведено съвместно от „Биовет“ АД и Община Пещера, от г-жа Надя Петкова, гл. счетоводител на „Биовет“ АД. Тя припомни и това, че днес е Световния ден на земята и по този начин се отбелязва и преклонението ни пред природата и нашия общ дом – планетата.

Кметът на Пещера Йордан Младенов поздрави присъстващите, участниците и организаторите като заяви:“Отново е пролет и за поредна година се събираме в центъра на нашата красива община, сред тези хубави цветя, сред тези слънчеви деца – децата на община Пещера. За втори път, благодарение на фирма „Биовет“ АД, ние правим един страхотен пролетен празник, присъстваме на фестивала на цветята. Радвам се, че сме заедно, искам да кажа, че общинска администрация се старае да поддържа зелените площи, радва се на вашите умения по вашите дворове, ще продължим да надграждаме всичко това, което сме правили до този момент, за да бъде нашият град още по-красив, по – пъстър, по-шарен, по-цеветен. Разбира се това винаги е ставало, когато работим съвместно – общинска администрация, хората и бизнеса. Само заедно, ръка за ръка можем да направим нашата община още по-красив дом за всички нас. Радвам се, че отново сме тук, благодаря на фирма „Биовет“ за подкрепата, която ни оказва, не само за този празник, а за самото сътрудничество между двете институции и на всички вас! Благодаря и поклон пред всички вас!“

Надежда Петкова също поздрави присъстващите: „Скъпи съграждани, скъпи гости на град Пещера, от името на ръководството на „Биовет“ искам да изкажа благодарност към всички вас, които се включихте в нашия конкурс и днешното събитие фестивалът „Пъстроцветна Пещера“. Вече за поредна втора годинавиждаме как нашата община е изпълнена с изключително красиви, добре подредени и обгрижвани градини. Конкурсът за най-добре зацветен двор провокира креативността, талантите на нашите съграждани и не само в града, а и жителите на Радилово, Капитан Димитриево, та дори и на Брацигово. Вашите снимки ни позволиха да надникнем в едни изключително красиви дворни пространства, които са създадени с изключително желание, трудолюбие, постоянство и любов. Благодаря и на всички танцови формации, които днес ще подкрепят фестивала и ще го направят истински празник, носещ радост, наслада и красота!„, заяви г-жа Петкова.

В концерта посветен на фестивала взеха участие малчуганите и по-големите момичета и момчета от „Перистера – джуниър“, танцов състав „Здравец“ при ЦПЛР – ОДК – гр. Пещера, с художествени ръководители Елена Баринска и Руса Каврошилова. С много старание и емоции бяха представени всички изпълнения, които вдигнаха градуса на настроението на публиката и предизвикаха многократни аплодисменти.

Снимка : peshteraprim

Пет фирми за цветя предлагаха своето производство, а ръководството на „Биовет“ АД изказва благодарност на собствениците на „Булланд Трейд“, „Иувес 7“, „АЕСИ“, Станислав Пенов и Георги Пелтеков, за съпричастността. От своя страна те също благодариха на Община Пещера и „Биовет“ за радушния прием, като три от фирмите са участвали на фестивала и миналата година. „Празникът е уникален и аз много се радвам, че има кой да отбележи и нашия труд. Цветята се гледат с много старание и любов и за мен е приятно, че днес срещам толкова много хора, които оценяват нашите усилия„. – заяви представителят на ЕТ „АЕСИ“.

Снимка : peshteraprim

Много сме доволни, радваме се, че виждаме прекрасните изпълнения на нашите деца, съвместно с пазар на цветя, точно сега когато природата се пробужда и всеки от нас има нужда от освежаване на градината или балкона„.- каза една от присъстващите жени на пл. „България“ в Пещера.

Снимка : peshteraprim

Празникът завърши с общо Дунавско хоро, което събра в едно участници и зрители.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!