29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков14:07, 11 април 20231min

Криминална хроника

policeman

Пазарджик. Рецидивист е избягал от затвора в Пазарджик, потвърдиха от полицията. Мъжът, който многократно е изтърпявал наказания за кражби, е обявен за общодържавно издирване. Издирването продължава пети ден, но към момента е без резултат. Младият мъж е изтърпявал наказанието си в затворническото общежитие.  В досието му има поредица от кражби и един грабеж. Заради доброто си  поведение затвора обаче е бил на лек режим, дори получил и привилегията да работи. В петък – в края на работния ден, той не се върнал в затвора. Охраната на затвора веднага е информирала полицията. Избягалият мъж е имал навика да води скитнически живот и преди е бил засичан на различни места в страната. От полицията отказват подробности. Няма и информация дали затворникът има склонности към агресия в цивилния живот.

Пазарджик. В неделя бил получен сигнал за кражба от храма „Свети Атанасий“, който се намира на територията на пазарджишкото село Мало Конаре. Неизвестен разбил входната врата на църквата и отмъкнал ръчна количка и инструменти. На мястото е извършен оглед, а органите на реда предприели издирване на извършителя. Не след дълго полицаите установили, че автор на посегателството е 58-годишен жител на същото село. Той е стар познайник на органите на реда и е задържан за срок от 24 часа в ареста на РУ-Пазарджик. По случая се води досъдебно производство.

Пазарджик. Вчера екипи на сектора провели полицейска акция по противодействие на притежанието и разпространението на наркотични вещества. Била извършена проверка в къща, намираща се в пазарджишкото село Црънча. Тя е обитавана от 43-годишен криминално проявен пазарджиклия. Вътре органите на реда открили две полиетиленови плика със суха зелена листна маса. След направен полеви наркотест се оказало, че става дума за марихуана с обща мака от над 77 грама. Дрогата е иззета, а притежателя и задържан в ареста. Спрямо него се води бързо производство под надзора на прокуратурата в Пазарджик.

Пещера. Криминалисти от местното полицейско управление задържаха мъж със забранени за свободна продажба и притежание таблетки. Снощи на улица в Пещера екипи на група „Криминална полиция“ и автопатрул от „Охранителна полиция“ спрели за проверка лек автомобил „Фолксваген“. Водач бил 46-годишен мъж, а до него пътувал друг 35-годишен и двамата от родопския град. Последвала проверка на мъжете, при която у по-младия органите на реда открили 11 блистера съдържащи общо 78 таблетки от забранено за свободна продажба и притежаване лекарство. Шофьорът бил тестван с технически средства, като пробата му за употреба на наркотици се оказала положителна. Двамата мъже са задържани в ареста на РУ-Пещера за срок от 24 часа, а таблетките са иззети. По случая се водят бързи производства.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!