12 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Ден на шегата и лъжата

usmivka

Денят на шегата се празнува в различни страни по света на 1 април всяка година. Денят на шегата не е официален празник, но е спечелил широка популярност и се празнува като ден, в който много хора се шегуват и разказват забавни небивалици на своите приятели, семейство, учители, съседи и колеги.

Лъжата на 1 април трябва да отговаря на няколко условия: да предизвика объркване и подвеждане. И да не накърни никого. Ако ще се обиждаме и сърдим, по добре да не се захващаме с опашати умотворения.

Според българските етнолози обичаят да се лъже празнично у нас води началото си от славяните

Славянска е думата “лъжетрев” , а смисълът и се обяснява с отношението на хората към променливостта на месец април. На старобългарски език месец април е „лъжуняк“. Не е необичайно явление през април вече да са цъфнали дръвчета, цветя и треви и след това да ги попари студа. Все още за този ранен етап на пролетта са характерни колебанията.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!