26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

„Ден на европейските автори“ в СУ „Свети Климент Охридски“

su sv kl ohridski den na cheteneto

Пещера. Днес в Конферентната зала на СУ „Свети Климент Охридски“ гр. Пещера се проведе  инициативата „Ден на европейските автори“ на Европейската комисия,  по паралелна  дейност  „Четене в училище“, организирана от Нели Славова- учител по БЕЛ.

Гости на срещата бяха: Георги Връбчев- съвременен автор на проза и поезия и наш съгражданин, Елена Рядкова- зам. кмет на община Пещера, Люба Шопова- НЧ „Развитие-1873“ и Ирина Рабчева -родител и общественик.

В присъствието на ученици и учители бяха представени автори от всички страни -членки на ЕС, а гости и ученици прочетоха кратък откъс от книга на любим европейски автор. Надежда, вдъхновение и любознателност е целта на инициативата.

Четенето е начин за развиване на умения, а книгите са ключ към познанието и себепознанието- това беше изводът от срещата, а атмосферата – прекрасните страници на фона на нежна музика беше толкова приятна, че на никой не му се тръгваше. Гостите изразиха надеждата си да са предали любовта си към книгата и четенето на  учениците.

 

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!