26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Любослав Пенев ще е треньор на „Хебър“

lyuboslav penev

Пазарджик. Любослав Пенев е новият треньор на „Хебър“. Клубът от Пазарджик се раздели с досегашния си треньор Владимир Манчев в понеделник.

На представянето, което се състоя в сградата на община Пазарджик, Пенев заяви, че основната му цел е оставането на „Хебър“ в елита. Тимът е на предпоследното, 15-о, място в класирането.

„Оценявам шансовете за оставане за добри. Това е предизвикателство за мен, аз обичам такива неща. Имаме шансове, аз съм оптимист, имаме да играем 11 мача, които ни дават 33 точки, това не е малко. С общи усилия трябва да постигнем главната цел, а тя е оставане в Първа лига“, каза Пенев.

Той идва в „Хебър“ с двамата си помощници – Радослав Здравков и Атанас Стоилов. Треньорът съобщи, че тимът ще проведе две контроли по време на паузата в първенството – с „Миньор“ (Перник) и с „Локомотив“ (Пловдив), на които той ще опознае играчите.

Кметът на Пазарджик Тодор Попов заяви, че Пенев ще има „пълна свобода“ по спортно-техническите въпроси в клуба.

„Защо Любослав Пенев? Защото считам, че Любо е единственият човек, който може да вдъхне тази нова искра във футболистите и да ни помогне в това да останем там, където заслужаваме“, каза още Попов.

Той уточник, че Пенев има договор до края на сезона, но само от него зависи колко ще остане в клуба.

За последно Пенев беше треньор на „ЦСКА 1948“, откъдето си тръгна през декември. В кариерата си като треньор той е водил още ЦСКА, „Литекс“, „Ботев“ (Пловдив), „Царско село“, националния отбор на България и дублиращия отбор на испанския „Валенсия“.

 

 

 

 

 

 

 

Източник : / https://www.dnevnik.bg

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!