28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Отбелязваме Световният ден на поезията

kniga

На всеки 21 март от 1999 година насам се отбелязва Световният ден на поезията. Решението да се посвети този ден на поезията е взето на Генералната конференция на Организацията на ООН по въпросите на образованието, науката и културата, проведена в Париж.

Целта на този празник е да популяризира четенето, писането и публикуването на поезия по света.

В декларацията на ЮНЕСКО се казва, че Световнията ден на поезията е с цел  „да се даде признание и сила на националните, регионалните и интернационалните организации за поезия“. Ако всеки опита, може и да открие, че в писаното поетично слово, в произнесените строфи се крие шансът да погледнеш на живота и на света от друга перспектива, различна от традиционното, от ежедневното, от масовото.

Поезията е терапия на чувствата, която би могла да придаде друг смисъл на живота.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!