19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков13:54, 20 март 20231min

Криминална хроника

Police

Пазарджик. Шестима извършители на кражби са установени от полицаите в областта през уикенда, съобщават от  ОДМВР – Пазарджик. От тях четирима са малолетни, а най-възрастният е на 77 години. През февруари в РУ-Пазарджик била депозирана жалба от 58-годишна жителка на пазарджишкото село Мало Конаре. Пред полицаите жената заявила, че неизвестни са отмъкнали девет гълъба от породата „фенерлии“ , които били отглеждани в частен имот. При извършеното почти едномесечно разследване служители от сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик установили, че автори на кражбата са 4 тийнейджъри на възраст между 8 и 12 години, всичките от същото село. Спрямо тях се води преписка, която е докладвана на Районната прокуратура в Пазарджик.

Пазарджик. Вчера около 15.00ч. автопатрул при РУ-Пазарджик бил изпратен на сигнал за силна музика, идваща от двора на къща в пазарджишкото село Мокрище. Пристигайки униформените започнали да изясняват ситуацията и установили, че музиката била пускана от 41-годишнен мъж от същото село. Полицаите разяснили на стопанина на къщата, че е забранено ползването на озвучителна техника на открито. Той обаче афектиран от случващото се започнал да оправя обиди към двамата полицаи, опитал се да удари единия от тях и дори скъсал част от униформата му. Органите на реда предприели бързи и адекватни действия и скандалджията бил задържан в ареста. Спрямо него е образувано бързо производство за хулиганство.

Велинград. В събота в РУ-Велинград се получил сигнал за кражба на кон от района на ракитовското село Дорково. Екипи от полицейския участък в Ракитово предприели необходимите действия и подпомогнати от жалбоподателя бързо установили самоличността на извършителя. Оказало се, че това е 49-годишен ракитовец. Животното е открито на адреса на апаша и предадено доброволно от него.

Велинград. Вчера в района на кооперативния пазар във Велинград била извършена кражба на мъжки портфейл, собственост на 49-годишен велинградчанин. В него мъжът съхранявал сумата от 320 лева и лични документи. Полицаи от управлението в курорта с изненада установили, че авторът на посегателството е 77-годишен жител на столицата. По случая е образувано бързо производство.

Сарая. В събота вечерта на улица в село Сарая станала катастрофа. 53-годишен жител на селото седнал след почерпка зад волана на „Фиат“ и потеглил. Той загубил управление над возилото и то се спряло в масивната врата на негов съселянин. Пристигайки на мястото екип на сектор „Пътна полиция“ тествал шофьора с дрегер, като уредът отчел 2.03 промила. Той не е задържан, защото бил хоспитализиран в МБАЛ-Пазарджик с наранявания от пътния инцидент.

Панагюрище. На улица в Панагюрище автопатрул при управлението в средногорския град спрял за проверка товарно „Ивеко“. 43-годишният водач от Панагюрище бил тестван с дрегер, при което се установило, че мъжът е зад волана с 1.37 промила концентрация на алкохол. Той е задържан за срок от 24 часа, а прямо него се води бързо производство.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!