29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Табели приканват рибарите да бъдат добросъвестни

maryan hristev

Пещера. Монтирани нови табелите по отсечката Пещера – Батак, във връзка с режима „Хвани и пусни“ за балканската пъстърва по р. Стара река. Новината съобщи в социалната мрежа Мариян Христев, познат на своите съграждани като радетел и пазител на природата.

Миналата година беше подменена пътната настилка на отсечката до гр. Батак. Извърши се мащабен проект.
Бяха изчистени дърветата около коритото, смутени рибари, споделиха недоволство със снимки в интернет с клони в коритото в следствие на изсичането.
Искам да уведомим всички, че сдружението е в пряка комуникация с Общината. Бяха подадени сигнали до АПИ и басейнова дирекция. Част от клоните и дърветата са изчистени, но все още се срещат по някои вирове. Стигнахме до извода, че е по – добре тук – там да има клони, това ще е гарант, че рибите ще си имат собствени укрития и ще имат късмета да пораснат, далеч от стръварите.
Добрата новина във връзка с опазването е, че мантинелите ще са плътни до Батак и отбивките съвсем скромни на брой.
Това е гарант, че тепърва ще ставаме свидетели на рибен ресурс и по – малко отпадъци по и под отбивките и като цяло по цялата река. Бъдете отговорни и който има възможност нека помага с проверки и акции по реката и района. Не го правим за нас, а за всички!“

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!