19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Председателят на НЛРС-СЛРБ се срещна с ръководствата на ловно-рибарските сдружения от областите Пазарджик, Пловдив и Смолян

lrd

Започна провеждането на регионалните срещи на ръководството на НЛРС-СЛРБ със сдруженията от страната, като поводът са последните промени в ППЗЛОД.

Както вече информирахме, с постановление на Министерски съвет, след две години борба, усилията на ловната общност се увенчаха с успех и 30% от вноската за стопанисване на дивеча, които отиваха в държавния бюджет, се върнаха при ловците.

Стана ясно, че те ще постъпват в Националната програма за разселване на дивеч на НЛРС-СЛРБ, като ще могат да се изразходват само за разселване.

Това накара много от членовете на Съюза да поискат да се променят принципите, по които функционира националната програма и изводите от регионалните срещи ще помогнат на УС на НЛРС-СЛРБ да внесе предложение за промени по време на тазгодишното заседание на Общото събрание на организацията през юни.

На 16 март председателят на НЛРС-СЛРБ инж. Васил Василев се срещна с ръководствата на ловно-рибарските сдружения от областите Пазарджик, Пловдив и Смолян.

По време на обсъжданията се предлагат три варианта за промени, като на срещата в Пазарджик представителите на ЛРС-Пазарджик, ЛРС-Панагюрище, ЛРС-Септември и ЛРС-Пещера се обединиха около варианта с два отделни стълба за финансиране по националната програма. По първия, както досега 21% от отчетените средства от разрешителните за лов да се разходват по принципа на солидарност, въведен още през 2003 г., а по втория отчетените средства от 30% от вноската за стопанисване да е по разчети (един вид партиди) за всяко сдружение.

националната програма

Все пак бе отбелязано, че много от сдруженията от областта изчакват какво ще бъде решението на Общото събрание на Съюза.

На срещата в Асеновград ръководствата на сдруженията от Брезово, Асеновград, Смолян, Девин, Първомай, Хвойна и Хисаря категорично отхвърлиха досегашния принцип на солидарност и поискаха всички средства от отчисленията от разрешителните за лов и 30% от вноската за стопанисване да постъпват по разчетите на сдруженията.

 

 

 

 

 

 

Източник : / https://www.slrb.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!