26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Кутия цигари поскъпва средно с 30 стотинки от март месец

cigar

Заради вдигането на акциза цените на повечето марки цигари се увеличават с 30 стотинки от този месец и вероятно ще се плащат от купувачите скоро – след изчерпването на сегашните количества. Има и увеличение на най-евтините брандове с 20 стотинки.

Засега най-популярните нагреваеми тютюневи изделия за IQOS, които са производство на Philip Morris International, нямат регистрирана нова цена и се продават по 5.50 лв. кутийката. Конкурентните им изделия – на Imperial Tobacco и на British American Tobacco, които сега са с цена от 5 лв., също не са регистрирали нови цени.

Според регистъра на цените най-популярните брандове цигари поскъпват средно с 30 стотинки.

Така например Karelia Blue ще се продава вече за 5.30 лв. кутията, Rothmans Blue поскъпва от 5.20 на 5.50 лв., Marlboro red ще струва 6 лв., а Parliament – 6.80 лв. Dunhill 100 ще струва 6.50 лв.

В регистъра има и по-малки поскъпвания на цигарите – например увеличението на някои от брандовете на Dunhill, Marlboro, The King и Merylin е 20 стотинки.

 

 

 

 

Източник : / https://www.capital.bg

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!