28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Без увеличение на възнагражденията на членовете в РИК

pari vreme

Министерството на финансите (МФ) не приема предложението на Централната избирателна комисия (ЦИК) да се увеличат възнагражденията на членовете на районните избирателни комисии (РИК) и на специалистите, които подпомагат тяхната работа, предаде БНР.

„Обръщат внимание, че утвърдените възнаграждения на членовете на РИК за произвеждане на изборите на 2 април са завишени спрямо определените възнаграждения на последните аналогични избори през месец октомври 2022 г. с около 40-50%“, съобщи мотивите на финансовото министерство секретарят на ЦИК Севинч Солакова.

„Отчитат фискалната ситуация в страната, очерталите се тенденции в приходите и разходите, възможност да възникне риск от формиране на прекомерен дефицит над референтната стойност от 3 на сто“, добави Солакова.

 

 

 

 

Източник : / https://www.vesti.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!