26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Пещерски зевзек : Цената на цветята в Пещера стана по-скъпа от тази на краставиците

cvetya

Пещера. На 8 март изразяваме своето уважение и внимание към жените, съпругите, майките, дъщерите. В България първото публично честване е през 1915г., а с особена тържественост се чества през 1919г. И в Пещера празникът става част от културата отдавна. Годината е 1920. Историческа справка показва, че организатор на отбелязването на този празник в града е Женско Дружество „Постоянство“ с отговорник учителката Петя Владимирова.

Снимка : peshteraprim

103 години по-късно, до нас не достигат сведения как предците ни са оказвали нужно внимание към нежната част от обществото. Все пак денят е такъв, че цветето е най-подходящият подарък за женската същност и се предпочита. И ако се предположи, че китката тогава е била родна и от двора, днес нещата соят по различен начин. „Всичко е внос, родни цветя отдавна не се предлагат в разсадниците“, такъв е краткия коментар на продавачите на цветя в Пещера.

Снимка : peshteraprim

Този факт, предопределя и продажната им стойност. 8 лева струва саксия с циклами, 2лв. по-евтино се търгуват фрезиите, които примамват посетителите със своя аромат. 12 лв. е герберът, 4.50 се харчи зюмбюлът. Със своите 2 лв. се „срамува“ стрък жълт нарцис, зад етикет 5 лева- наднича кукуряк, розите са по 6 и 7 лева в зависимост от големината им.

Снимка : peshteraprim

Важно е да отбележим и факта, че големите веригите обикновено подбиват цените с 3 пъти по-евтини предложения. И колкото и тъжно да звучи, според собственик на цветарски магазин, хората вече купуват цветя по-рядко, основно по празници и тъжни поводи. Пещерски зевзек не пропусна да коментира ситуацията на цветния пазар по следния начин : Цената на цветята в Пещера станаха по-скъпи от краставиците“.

 

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!