26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

На 7 март : „Четири измерения“

hudozhnik

Пещера. В навечерието на 8-ми март в Пещера ще се открие изложба „Четири измерения“. Изложбата “ поднася“ букет с цветя под формата на картини с различна техника. Никога не трябва да забравяме, че жените са като цветята – нежни и истински,успяващи винаги да разцъфнат и да покажат най-красивото от себе си. Откриването на изложбата ще се проведе на 7 март от 17:30ч. в ХГ „проф. Веселин Стайков“.

Лилия Богомилова е родена в гр.Видин през 1967г. Завършва висшето си образование като учител във филиала на Пловдивски Университет – гр. Смолян. Увлича се по рисуването, но по стечение на житейските обстоятелства не го практикува. Интересът към квилинга се заражда спонтанно и разкрива нова страст и предизвикателства пред нея като самоук творец. „Стъпила” върху основите на това Средновековно хартиено изкуство, тя създава своите картини, като експериментира с нови техники и форми на вертикално залепените хартиени ленти. Постепенно творбите й преминават от реализъм към абстракция, подкрепяна от близки, познати и непознати приятели, художници и ценители. В картините й преобладават ярките и жизнените цветове, изразяващи енергия и оптимизъм – един съвременен прочит на квилинга. Радва се, че докосва сърцата на хората, внасяйки настроение и любов в забързаните ни делници. Картините й намират място в Diana Art “Лилавата галерия” в град София, галерия „Кармин” гр. Враца, в личните колекции на ценители от България, САЩ, Канада, Испания, Унгария, Чехия и Германия.
Диана Тошева е родена на 26.04.1971 г. в гр. Видин. Занимава се с изкуство от ранна възраст и като самоук творец преминава през различни техники на изобразителното и приложното изкуство. Прави първата си самостоятелна изложба през 2001 г. в родния си град, съчетана с презентация на първата й стихосбирка „Морето в теб“. Част от стихотворенията са изразени и в картини, които откриват своите ценители. Това й дава стимул да продължи да твори във Видин до 2015 г. След неочакван житейски обрат заживява в София. Рисуването и подкрепата на близки и приятели й помагат да утвърди художника в себе си. Маслената живопис е любимата й техника, чрез която изразява най-добре светлината и оптимизма в душата си. Паралелно с това стъклописите и стенописите присъстват в нейното изкуство. Има множество благотворителни участия в пленери и съвместни изложби с колеги художници от България. Пленери: -2022г. гр. Царево; 2021 г. гр. Балчик; 2019 г. Пленер в гр. Видин и в гр. Шабла; 2018 г. Пленер в гр. Балчик и в гр. Банско; 2017 г. Пленер в гр. Приморско и Бялата Лагуна. Съвместни изложби и кампании: -Кампания „ЗЗБЗБ“ 2022г.; „Прегърни дете“ гр. София 2019 г. ; УСБАЛ по онкология гр. София-“ Продължаваме“ 2018 г.; „Рицар на четката“ 2018 г.; „Картина от мнозина“ 2017 г. През септември 2019 г. с подкрепата на партньорът й и семейството си успява да сбъдне своята мечта- дългогодишен проект, като открива Арт Център в гр. София „Diana Art Лилавата Галерия“. Нейни творби са притежание на частни колекционери от България, Белгия, Италия, Испания, Гърция, Канада, Унгария и Нова Зеландия. Девизът на Диана Тошева “ Бялото платно е ново начало, а любовта му вдъхва живот“ й помага да отстоява себе си. Биография на Тоника Тошева-Митева Родена в гр. София на 02.03.1994 г. израства в гр. Видин. Първата й среща с изкуството е още в ранна детска възраст, когато стъпва в изложбената зала на Художествената Галерия „Никола Петров“ в гр. Видин и открива, че рисуването е нейната страст. Още в училище участва с творбите си в съвместни благотворителни изяви. През 2012 г. следва в СУ „Свети Климент Охридски“ , но живопистта надделява и когато съвместно с майка й откриват “ Diana Art Лилавата Галерия“ през 2019 г. разбира, че изкуството е нейното призвание. Като самоук художник преминава през различни стилове и техники : графика, пирограф, бижутерство, акрил и акварел. Акварелната техника я привлича най-силно. Картините й са изложени в постоянна експозиция в “ Diana Art Лилавата Галерия“ и радват ценителите й както в България, така и в чужбина със своята деликатност, дълбочина и живот.
Тоника Тошева-Митева е  родена в гр. София на 02.03.1994 г. израства в гр. Видин. Първата й среща с изкуството е още в ранна детска възраст, когато стъпва в изложбената зала на Художествената Галерия „Никола Петров“ в гр. Видин и открива, че рисуването е нейната страст. Още в училище участва с творбите си в съвместни благотворителни изяви. През 2012 г. следва в СУ „Свети Климент Охридски“ , но живопистта надделява и когато съвместно с майка й откриват “ Diana Art Лилавата Галерия“ през 2019 г. разбира, че изкуството е нейното призвание. Като самоук художник преминава през различни стилове и техники : графика, пирограф, бижутерство, акрил и акварел. Акварелната техника я привлича най-силно. Картините й са изложени в постоянна експозиция в “ Diana Art Лилавата Галерия“ и радват ценителите й както в България, така и в чужбина със своята деликатност, дълбочина и живот.
Художничката Анелия Гълъбова е родена 1984г. в София. Завършва средно специално образование в Професионалната гимназия по Облекло“ Княгиня Мария Луиза“ в София, след това висше образование в СУ“ Климент Охридски“. Първите си професионални умения научава именно в ОКИ“ Надежда, където като дете ходи на уроци по изобразително изкуство. Своя професионален път започва през 2012 година когато активно започва да твори с маслени , а по- късно и с акрилни бои. Стилът и е повлиян от няколко художествени стила, а именно fine art, сюрреализъм, реализъм, абстракция и импресионизъм. Участва в различни общи изложби от 2015 г насам . Няколко изложби в Рейнбол Плаза, хотел Хилтън, в главното фоайе на Софийския университет, хотел Феста, обща благотворителна изложба в УСБАЛО и д-р.За първата самостоятелна изложба е избран ОКИ “ Надежда“ от сантимент и в знак на уважение към първият допир с изкуството. Следва втора самостоятелна изложба в хотел Феста и сега отново гостува в ОКИ Надежда за третата си самостоятелна изложба. Нейните картини се отличават с многото прецизност в детайлите и хармоничност в избора на цветове. Една от любимите и теми са изгревите и залезите, именно затова има много картини на тази тема. За нея природата е същинското вдъхновение и именно тя преобладава в творчеството и. За сравнително краткия си професионален път, тя успя да достигне до хората и нейните картини радват новите си собственици в различни части на България и света. Нейните картини има в частни колекции в Англия, Холандия, Канада, Австралия, Сърбия ( певицата Неда Украден е един от тях) и САЩ. Творбите и са част от постоянните експозиции на няколко галерии.

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!