25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Окичиха дървета с мартеници в центъра на Пещера. Общинарите минават под пролетна арка

ploshtad martenici..

Пещера. И тази година дърветата пред Община Пещера ще посрещнат Баба Марта с цветна украса, сътворена от сръчните ръце на учениците от ОУ,,Любен Каравелов”, ОУ,,Св.Патриарх Евтимий”, НУ,,Михаил Каролиди”, СУ,,Св.Климент Охридски”, ПГХВТ,,Атанас Чентелев” и училище „Петко Р.Славейков“.

Мартеници изработени от балони и хартиени цветя бяха само част от разнообразната пролетна украса, с която бяха окичени дърветата в центъра. С помощта на общинските работници, малкото дръвче, богато украсено от учениците от НУ,,Михаил Куманов” отново е любимо място за снимки и усмивки в очакване на пролетта. Пещерци ще крачат смело, редом до пъстрите предвестници на пролетта и продължат да твърдят, че обичат да вървят с красотата срещу злото.

За втора поредна година фоайето на втория етаж на Община Пещера се превърна в място на ученическо творчество, талант и вдъхновение. Тази година, по молба на  Диана Балканджиева, главен експерт ,,Образование”, домакини на изложбата ,,Празничния месец март” станаха талантливите ученици от ОУ,,Петко Рачов Славейков”, които под умелото ръководство на Никола Руков, Рени Атанасова,  Ренета Кисьова и  Фаня Колева изработиха прекрасните експонати, с които ще отбележим първи март, трети март, осми март, първа пролет.

Входът на втория етаж получи за украса прекрасна цветна арка, която ще радва служителите и гостите на местната администрация. На стативите ни посрещат портрети на жени и рисунка на паметника на Шипка, изработени от талантливите ученици: Теодора Добрева от V клас, Георги Цветков от VІб клас, Божидара Баева от VІІа клас, Александра Станишева от VІб клас, Александра Найденова от VІб клас и Максим Димитров от Vа клас.

С голяма благодарност се обръщаме към талантливия екип на ОУ,,Петко Рачов Славейков” и  Пенка Христоскова- директор на учебното заведение, която прие идеята с ентусиазъм и ни съдейства с желание, за да отбележим с много красота и усмивки празниците през първия пролетен месец. Желаем нови, многобройни успехи на педагогическия екип и учениците.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!