29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Зимен спортен празник се проведе днес в курортното селище Свети Константин

Пещера- Св. Константин. Кметът на Пещера Йордан Младенов връчи наградите на участниците в Зимния спортен празник, който се състоя днес на Дългата поляна в курорта Свети Константин. 56 деца и техните родители станаха активни състезатели в игрите на снега.Първата дисциплина, в която се надпреварваха малчуганите бе гигантски слалом, като на ските показаха майсторството си над тридесет деца.

Снимка : peshteraprim

Заради необичайно топлото за сезона време се наложи разпределените в четири възрастови групи участници да направят само по едно спускане на пистата, но за сметка на това те компенсираха с много други занимателни игри, в които се включиха и деца, които не карат ски.

Снимка : peshteraprim
Една от най-интересните игри бе дърпането на въже, като участниците се разпределиха на два отбора.
Снимка : peshteraprim
Гостите от Пловдив, София и Батак срещу местните от Пещера. Играта се проведе в три кръга, като надмощие взеха пещерските деца.
Снимка : peshteraprim
Не по-малко забавно бе и скачането с чували, където пък по-добри се оказаха гостуващите хлапета. Родителите също се включиха в дърпането на въже и успяха да се върнат в детството си.
Снимка : peshteraprim
За всеки един от участниците и родителите бе осигурена минална вода и сандвич от фирма „Биовет“ АД, а домакините от Община Пещера бяха осигурили плодове от търговска верига в града.
Снимка : peshteraprim
След почивката дойде и време за връчването на наградите от основния организатор Община Пещера. Кметът на града Йордан Младенов заяви:
Снимка : peshteraprim
Щастлив съм, че за втора поредна година курортното селище Свети Константин става притегателно място за толкова много млади семейства, които насърчават децата си да спортуват. Ските каляват характера и дават шанс на всеки да се почувства като бъдещ шампион. Благодаря на всички вас, че уважихте с присъствието си този празник, а също така изразявам и благодарността си на ръководството на „Биовет“ АД, че ни подкрепи в начинанието и осигури награден фонд за участниците. Благодаря на всички, ангажирани от идеята спортът да достига до младото поколение в Пещера
След това Кметът на Пещера връчи и наградите, като първата от тях бе за най-малкия участник в надпреварата по дърпането на въже в снега – тригодишния Тео Делев. Още две бяха наградите за най-малък участник и те бяха получени от най-малките скиори – четиригодишните Петър Попов и Виктория Костадинова.
В групата на децата до 8-годишна възраст наградите бяха разпределени по следния начин:
На трето място се класира Георги Темелков, втори стана Любомир Ников. При момичетата втората позиция зае Кристина Баръмска, а първите места бяха отредени за Борис Афенлиев и Никол Ангелова.
Във възрастовата група до 10 г. при момчетата на трето място се класира Велислав Шишков, втори е Йордан Анев, а първи стана Борис Домусчиев, при момичетата първа е Криси Темелкова.
В категорията до 12 години, на трето място е Константин Цанков. Втори се класира Мартин Христев, а първи е Георги Връбчев, при момичетата първа стана Франциско Стоенчева.
В най-високата възрастова група до 14 години, на трето място е Петър Кисьов. Втори е Петър Домусчиев, а първото място грабна Лино Търкаланов, при момичетата –  Мария Васева.
Снимка : peshteraprim
Състезанието се проведе с активното съдействие на СК“Фаворит“ – гр. Пещера, които осигуриха съдийския състав, ТД“Купена“ с председател Георги Киев, а участниците бяха индивидуални или представители на спортни клубове от Батак, СК Канари – Пловдив, София, Пазарджик и Пещера.
Снимка : peshteraprim

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!