20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Откриха паметна плоча на Левски в К. Димитриево

К. Димитриево. Паметна плоча в чест на Апостола на свободата Васил Левски беше открита днес в пещерското село. Изборът на мястото не е случаен. „Идеята е от две години, когато прецених, че и нашето населено място трябва да има паметен знак на големия българин, пред който да се поклоним. До плочата е монтиран пилон с българското знаме, дарение от родолюбиви млади хора от К. Димитриево.“, каза Владимир Петров- кмет на К. Димитриево.

Снимка : peshteraprim

След прочувствено слово за най-значимите моменти белязали живота на Левски, Петров се обърна към събралите се и благодари за осъществяването на идеята. Сред присъстващите бяха кметът на Община Пещера Йордан Младенов, неговата заместничка Гълъбина Карамитрева, председателя но Общински съвет- Пещера д-р Н. Пенев, кметът на Радилово Благой Харизанов, общински съветници, лидери на политически партии, общественици, жители и гости на селото, проектантът и изпълнител на пеметната плоча Богомил Цветанов, Иван Карамитрев – дарител.

Снимка : peshteraprim

„От днес нататък с цветя и поклон и тук ще отдаваме почит на Апостола, ще свеждаме глави и ще осмисляме думите му да бъдем честни към род и родина! Нека се помни и знае, „Времето е в нас и ние сме във времето“, защото свободата е висша ценност за всеки един. Нека я пазим и предаваме на поколенията“, каза пред множеството Младенов.

Снимка : peshteraprim

С откриването на паметната плоча на Левски, жителите на К. Димитриево отдават своята почит, уважение и преклонение пред великото дело, което ни е завещал Апостола.

Снимка : peshteraprim

 

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!