29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Йордан Младенов отбеляза храмовия празник на църквата „свети Теодор Тирон“ в Радилово

Радилово. Кметът на Община Пещера Йордан Младенов се черкува заедно със своя зам.-кмет Гълъбина Карамитрева и с местните хора в църквата „св. Теодор Тирон“. Младенов се е включил в празничната литургия за храмовия празник на Божия храм.

Снимка : peshteraprim

Тържествената служба е била водена от свещенослужителите на пещерската духовна епархия. Градоначалникът не пропуска всяка година да отбележи този ден заедно с миряните от пещерското село, за да отправи молитва за добруване, здраве и мир на своите съграждани. Поканата да  участва в светата служба е пристигнала от Благой Харизанов- кмет на Радилово.

Снимка : peshteraprim

За да почетат Светеца и да запалят свещ в храма дойдоха деца от детската градина в Радилово придружени от своята учителка. Малчуганите чистосърдечно си пожелаха да са весели, обичани и да имат много подаръци през годината.

Снимка : peshteraprim

През 2023г., се навършват 205 г. от освещаването й. Peshteraprim припомня, че през м. март 2016г., група младежи от Радилово с доброволен труд и собствени средства освежиха и монтираха декоративно осветление на камбанарията на църквата.

Църква "Св. Теодор Тирон" Радилово
Църква „Св. Теодор Тирон“ Радилово Снимка : peshteraprim


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!