26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

В пещерско школо отбелязаха вторият етап от Националната АНТИСПИН кампания

spin.

Пещера. По повод 14 февруари –  Свети Валентин – Ден на влюбените, стартира вторият етап на Националната АНТИСПИН кампания.

Кампанията се реализира в рамките на Националната програма за превенция и контрол на ХИВ и сексуално предавани инфекции (СПИ) на Министерството на здравеопазването, в партньорство с Българския Червен кръст, регионалните здравни инспекции, общини, учебни заведения и социални институции.

Ежегодно Националната АНТИСПИН кампания се провежда в 4 етапа. Започва на 1 декември – Световният ден за борба срещу ХИВ/СПИН, вторият етап е по повод 14 февруари, през третата неделя на месец май се отбелязва Денят на съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН и четвъртият, финален етап, е лятната АНТИСПИН кампания.

МКБППМН –Община Пещера реши да обяви м. Февруари за месец на любовта. По този повод, местната Комисия, проведе съвместна акция с РЗИ –Пазарджик за безплатно анонимно изследване за ХИВ СПИН с бързи тестове на 14.02.2023г в ПГХВТ „Ат. Ченгелев“ -Пещера.

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!