20 юни 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Денят на влюбените се празнува всеки 14 февруари

more lyubov

Любимите хора си разменят бонбони, цветя и подаръци, като правят всичко това в името на любовта и по повод Свети Валентин.

Според една от легендите Валентин е бил свещеник, който е служил през трети век в Рим. Когато император Клавдий решава, че необвързаните мъже са по-добри войници от тези със съпруги и семейства, той забранява брака за младите мъже. Всички сватби били отменени, а обвързването било преследвано. Валентин обаче дръзнал да се противопостави на заповедта на императора и отказал да й се подчини. Той продължавал тайно да дава своята благословия и да сключва бракове между влюбени млади хора. Когато до ушите на императора достигнала информация за действията на Валентин, Клавдий наредил той да бъде убит.

Английският поет Джефри Чосър е първият, който записва свети Валентин като ден на романтичен празник в поемата си от 1375 г. „Парламентът на глупците“. Той пише: „Това беше изпратено в деня на свети Валентин/ Когато всеки глупец излиза, за да избере своята половинка.”


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!