19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Обявиха Февруари за месец на любовта

more lyubov

Пещера. През вековете, месец февруари, дори и без участието на католическия Свети Валентин, е бил най-любовният месец за българите!

:   „Човек веднъж се ражда, веднъж се жени и веднъж умира.”

Такива са били моралните ценности на нашето общество в миналото. Нашите пра-пра баби са се женили винаги през зимата. Във връзка с християнския календар и чисто практически, когато хората нямат много работа на полето, повече празнували и си правили сватбите.

Сред брачните уговорки били получаване на за зестра – някой и друг декар земя или ценна шевна машина.

В края на ХIX век младите най – често са се вземали по-любов.

Вдъхновени от тези факти, МКБППМН –Община Пещера реши да обяви м. Февруари за месец на любовта.

В тази връзка ще бъдат проведени следните дейности

  1. Конкурс за есе на тема „Обичай ме безопасно“ за учениците от 9 до 12 от общинските училища.
  2. Лекции на здравни теми, свързани с половото съзряване при юношите и девойките, полово предавани болести, предпазване от ранна и нежелана бременност и др., в общинските училища, съвместно със здравните медиатори от Община Пещера и инспектори от РЗИ – Пазарджик
  3. Съвместна акция с РЗИ –Пазарджик за безплатно анонимно изследване за ХИВ СПИН с бързи тестове на 14.02.2023г в ПГ по ХВТ „Ат.Ченгелев“ -Пещера от 10.30ч.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!