29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Започват „Зимни музикални вечери – Проф. Иван Спасов

muzika opera

Пазарджик. Четиридесет и осмото издание на Международния фестивал „Зимни музикални вечери – Проф. Иван Спасов”, организиран от Община Пазарджик, ще се проведе от 2. до 5. февруари 2023 г. в зала „Маестро Георги Атанасов”.

Традиционно първото произведение, което слага началото на четирите концертни вечери, е рапсодия „Вардар“ от Панчо Владигеров.

В програмата на първата фестивална вечер ще чуем още симфония № 2 в ми-минор от Сергей Рахманинов /по повод 150 години от рождението на композитора/.

Втората фестивална вечер по традиция е с камерен концерт, като ще имаме удоволствието да се насладим на клавирното дуо Евгения Симеонова и Десислава Щерева, с интегрално изпълнение на произведения за две пиана от Панчо Владигеров.

В третата вечер ще гостуват  музикантите Гергана Русекова – мецосопран и Симеон Златков – пиано. Те ще ни дадат възможност да чуем едни от най-хубавите вокални произведения на Франц Шуберт – вокален цикъл „Зимен път“.

Фестивалът ще завърши отново с изпълнения на Симфоничен оркестър – Пазарджик под диригентството на Джулио Маразия  /Италия/ и солист Еторе Пелегрино  /Италия/ – цигулка.

А в концерта – матине    от 11.00 часа на 5 февруари ще вземат участие над 50 млади изпълнители от музикалните паралелки и школи в Пазарджик.

Съпътстващата програма в дните на фестивала включва изложба на фотоси под наслов „Симфоничен оркестър – Пазарджик – път с успехи у нас и чужбина“ с материали от архива на Симфонично-оперетно дружество „М-ро Г. Атанасов“ – Пазарджик.

Откриването на изложбата е в 18,00 часа на 2 февруари, а на фестивалната програма – в 18,30 часа.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!