20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Доброволческо формирование в община Сърница вече има своя сграда

surnica

Сърница. Доброволческо формирование в община Сърница вече има своя сграда с техническо оборудване за преодоляване на пожари и природни бедствия. В новото помещение ще се помещава и противопожарен автомобил, дарен от Швейцария.

Доброволческата организация в Сърница е една от най-активните в страната заради спецификите на региона, каза кметът на общината Неби Бозов:

“При нас територията е около 80% гори и при един пожар, ако няма доброволци, които да се включат в гасенето, пораженията по природата ще бъдат много големи.

Имаме десет доброволци, млад екип са, всичките са дейни момчета, които няколко пъти участват в гасенето на пожари, не само на територията на общината, но са ходили и в съседни общини. Отзоваха се в Карлово, когато имаше бедствие.

Може би това трябва да стане един добър пример за много други населени места, в които има нужда да се подпомагат подобни доброволчески формирования“.

 

 

 

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!