29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Лазарина Ранчева бе обявена за акушер на годината

bebe akusherka

Пазарджик. Ден на родилната помощ отбелязаха  Акушеро-гинекологичното отделение и Неонатологичното отделение на МБАЛ-Пазарджик.

„Раждането е една магия, едно чудо, а ние акушер-гинеколозите сме най-привилигированите хора, които поемаме новия живот за първи път в ръцете си. Благодаря Ви колеги за всеотдайността в съвместната ни работа през изминалата година. Пожелавам на себе си и на всички Вас повече здрави бебета и повече щастливи майки през тази година. Нашата цел е да чуем детския плач в първия път, когато поема въздух новороденото и да видим щастливите усмивки на майките. Благодаря Ви за всичко и пожелавам безпроблемни и леки раждания.“С тези думи се обърна началникът на АГО д-р Анна Геворгян към своите колеги и гостите на тържеството, посветено на празника.

Тя благодари и на изпълнителния директор на болницата д-р Красимир Темнилов за съдействието, което им оказва. Д-р Темнилов поздрави екипите на двете отделения и им пожела да продължат да дават смисъл на живота на още много родители.

„Искам да изразя своето уважение към Вас и вашия труд. Гордея се с вашата работа и професионализъм. Желая Ви да бъдете все така отговорни и да помагате за раждането на все повече здрави деца. Бъдете все така упорити и непреклонни пред всички трудности. И нека се радваме на все повече новородени в нашата болница“, каза в приветствието си изпълнителния директор д-р Красимир Темнилов.

DSC 0285

Началникът на Неонатологично отделение д-р Здравка Пиронова заяви, че е щастлива , че може да работи с толкова млади и добри колеги. Тя подчерта, че общата им цел е да правят повече родители щастливи и да се радват на много повече здрави бебчета. В личен план тя пожела на работещите в двете отделения да са много здрави и да имат обич в семействата си и подкрепата на своите близки.

Старшата акушерка на АГО Стефка Танева също отправи своите поздрави и пожела на своите колеги да са здрави, да работят с хъс, да посрещат новия живот с усмивка на устата и да се радват на здрави и хубави деца. Тя обяви, че носител на отличието “Акушерка на 2022 г. “ е Лазарина Ранчева. Наградената акушерка изказа сърдечните си благодарности към всички за признанието.
„Пожелавам благословени да бъдат ръцете Ви, които за първи път посрещат новия живот и нека винаги чувате плач на здрави бебета“, пожела Лазарина Ранчева.

DSC 0247
Протойерей Димитър Баташки отслужи празничен водосвет за здраве, а родилката Красимира Илиевска се включи в ритуала по измиване на ръцете на началника на АГО д-р Анна Геворгян и лекарите и акушерките. 34-годишната жена разказа, че живее в македонския град Куманово, но е дошла специално да роди за втори път в МБАЛ-Пазарджик. Дъщеричката и Андреа се ражда на 18 януари в ръцете на д-р Анна Геворгян. Момиченцето тежи 2550 гр. и е с височина от 46см.

От началото на годината в Родилно отделение са проплакали 40 новородени.
През 2022г в АГО НА МБАЛ-Пазарджик са се родили 555 бебета. От тях 299 са момчета и 256 момичета. Родени са 4 двойки близнаци. Най-голямото бебе е с тегло 4850 гр., а най-малкото е тежало 980 гр.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!