20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков16:57, 23 януари 20231min

Криминална хроника

Police

Пазарджик. Неизвестен прескочил оградата на къща в областния град и проникнал в жилището на 71-годишната му обитателка. Той заплашил спящата жена с нож, нанесъл и множество удари с ръце по цялото тяло. Така с побой и заплахи среднощният нападател принудил жертвата си да му даде сумата от 660 лева. След извършения грабеж той напуснал къщата и се укрил. В РУ-Пазарджик се получил сигнал за случилото се и на мястото незабавно били изпратени полицейски екипи. Извършен е щателен оглед, а действията по издирване на извършителя били поети от състава на полицейски участък „Изток“. В резултат на почти денонощна усърдна и интензивна работа служителите установили, че авторът на дръзкото престъпление е 27-годишен мъж с адресна регистрация в гр. Кричим. Оказало се, че той е криминално проявен и осъждан, в това число и с присъда „лишаване от свобода“. Разследването било допълнително затруднено от факта, че той не пребивавал на адресната си регистрация, водел скитнически начин на живот и се подвизавал на различни места в областта. Снощи обаче попаднал в полицейския капан. На улица в Пазарджик екипи на участък „Изток“ и дежурни автопатрули го засекли и задържали. Полицаите открили и иззели ножа, с който е извършил нападението над възрастната жертва, както и други вещи свързващи го с престъплението. Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата.

Велинград. В петък в близост до Гара Костандово екипи от РУ-Велинград спрели за проверка лек автомобил „БМВ“. Във возилото заедно с шофьора пътували още един мъж и жена. Последвала проверка, при която у 22-годишната жителка на Ракитово били открити полиетиленов плик със суха листна маса, плик с жълтеникаво кристално вещество и още един с 45 брой таблетки с формата на автомобил. Последвали полеви наркотестове, които реагирали положително на марихуана, амфетамин и метамфетамин. Общото количество на намерената дрога е над 100 грама и от трите вида.

Септември. По време на полицейската операция екипи на РУ-Септември са заловили трима млади мъже на възраст между 21 и 29 години от село Семчиново, един от пловдивското село Цалапица на 28 години и 23 годишен от съседното село Триводици. Те притежавали в различни разфасовки наркотици от вида синтетичен канабиноид. И шестимата са задържани за срок от 24 часа в арестите на управленията във Велинград и Септември- Спряло тях са образувани бързи производства.

Пещера. В полицейското управление в Батак, бил получен сигнал от колегите им от РУ-Пещера. Неизвестни автоапаши задигнали паркиран на улица в Батак лек автомобил „Фолксваген“, собственост на 46-годишен батачанин. Проведени са незабавно заградителни мероприятия, но автомобилът не бил засечен. Не след дълго полицаите открили возилото изоставено в местност край гр. Септември. Екипите започнали издирване и не след дълго установили, че автори на противозаконното отнемане са шестима непълнолетни на възраст между 15 и 17 години, всичките от различни краища на страната ни, но пребиваващи на територията на гр. Ракитово. Петима от тях са задържани, един продължава да се издирва, тъй като се укрива. Работата по изясняване на случая продължава, образувано е досъдебно производство.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!