29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

На Антоновден в МБАЛ-Пазарджик раздадоха курбан за здраве

mbal pazardzhik

Пазарджик. Курбан за здраве и благополучие беше осветен в параклиса „Свети Пантелеймон“ на МБАЛ-Пазарджик.
Архиерейският наместник на Пазарджишка духовна околия свещеноиконом Боян Кочев отслужи тържествен водосвет в съслужение с отец Любомир Чавдаров и отец Максим Ничев. На него присъстваха изпълнителният директор на МБАЛ-Пазарджик д-р Красимир Темнилов, главната медицинска сестра Елена Станчева, началници на отделения, медици и служители на лечебното заведение.

DSC 0112Свещениците се помолиха за успешна и благополучна година за всички лекари, медицински сестри, както и за всички, които работят в болницата.
„Героите на нашето съвремие са медицинските работници, които са усърдни служители на Бога. Благодарим Ви, че се грижите за нашите тела и души. Благопожелавам Ви все така сърдечно да прегръщате болките на хората“, заяви архиерейският наместник Боян Кочев, след като освети курбана за здраве.
Отец Боян благослови всички и пожела здраве в семействата, душите и сърцата.
Православната църква почита днес паметта на преподобния Антоний Велики, празникът е наричан от народа Антоновден. Според българската народна традиция Антоновден се празнува за предпазване от болести.
Инициативата за раздаване на агнешки курбан на Антоновден е на изпълнителния директор на болницата д-р Красимир Темнилов. Организира се в началото на 2023 година с надеждата за здраве и успехи на всички работещи в лечебното заведение.

DSC 0135Д-р Темнилов благодари на всички лекари и служители на болницата.
Той отправи своята благодарност към лекарите, които се борят за живота на всеки един пациент.
„Показахме и доказахме, че 24 часа, 7 дни в седмицата, 365 дни в годината сме на своя пост. Без да се страхуват и да жалят здравето си медиците от МБАЛ-Пазарджик са отдадени на пациентите и болните могат да разчитат на тях, за да лекуват техните болки“, отбеляза д-р Темнилов. Той пожела на всички служители на болницата да са живи и здрави и да продължат да помагат на хората.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!