05 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Млад ракитовец получи отличие за смелост от гл.инсп. Камен Радев

gatev gramota uchenik rakitovo.

Пещера- Ракитово. Началникът на РУ- Пещера гл. инсп. Камен Радев е връчил почетна грамота на Ангел Йорданов- ученик в 7 -ми клас на СУ „Св. Кл. Охридски“ в Ракитово. Отличието е за проявената смелост, хладнокръвие и кураж при спасяване на давещ се човек в язовир „Малък беглик“ край Батак.

Припомняме, че 47-годишен мъж от село Драгиново, заедно със своя 23-годишен син и техен 21-годишен приятел от същото село решили да отидат на риболов на язовира. Пренебрегвайки всякакви мерки за безопасност бащата и синът започнали да ловят риба върху заледената повърхност на един от краищата на водоема. Ледът под краката и на двамата се пропукал и те се оказали в ледените води.

Намиращият се на сушата техен съселянин отишъл да потърси помощ и спрял микробус, в който пътували баща и син от Ракитово. Те с помощта на въже издърпали 23-годишния мъж от водата, но за съжаление бащата потънал.

Гл. инсп. Радев е изказал своята човешка благодарност за проявената съобразителност и адекватна реакция от страна на Ангел Йорданов. Отличието си мадежът е получил в присъствието на съученици, преподаватели и свои приятели.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!