07 февруари 2023
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

„Преди зазоряване е най- тъмно“ : Нов проект на Исторически музей- Батак

muzey batak

Батак. Исторически музей – Батак започва реализацията на проект „Преди зазоряване е най- тъмно. Как изгря свободата на България“, финансиран по „Програма за възстановяване и развитие на държавни, регионални и общински културни институти“ на Национален фонд „Култура“.

Същността на проекта се изразява в създаване и популяризиране на нов културен продукт, представящ част от атмосферата на един от най-запомнящите се периоди в нашето историческо минало – Априлското въстание в Батак през 1876 г.
За реализацията на проекта ще бъдат прилагани високи технологии, холограмна визуализация чрез използване на проекция върху холограмно фолио, снимачна техника, най-актуалните видове софтуер, хардуер, компютърна и видео апаратура, сензори.
Възпроизвеждането на новия културен продукт ще се осъществи в пространство тип „тъмна стая“, която ще бъде създадена в една от залите на музея, без да се налага промяна на тематико-експозиционния
Високотехнологичен проект възражда спомена за Априлското въстание.

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!