20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Младенов : Нека Банго Васили ви закриля през цялата 2023 година!

Пещера. Дружина ромчета влязоха на Банго Васили – циганската Нова година, в кабинета на кмета Йордан Младенов. Децата сурвакаха градоначалника и хората от неговия екип в Общинска администрация – Пещера, като пожелаха здрава година, берекет и много успехи. Младенов поздрави малките си съграждани и напомни да се учат, да са щастливи и да имат прекрасно детство.

Снимка : peshteraprim

В социалната мрежа той написа своето послание по повод празника Банго Васили:

Скъпи приятели,
От 13 до 15 януари, ромската общност отбелязва Банго Васили (Васильовден). И тази година нашите съграждани ще се съберат традиционно със семейството си на богата трапеза. Обръщам се към всички, които тази нощ ще поискат, и ще получат прошка от по-възрастните.
Сърдечно ви поздравявам по случай настъпването на ромската Нова година. Нека светеца, символ на вярата ви, да донесе здраве, мир и благочестие в домовете. Убеден съм, че Пещера ще продължи да бъде пример за етнически модел, за разбирателство и единност.
Вие, вашата култура, традиции и темперамент, сте неизменна част от обществения живот на общината. Нека продължим да вървим по един общ път за добруването и просперитета на града ни!
Ще продължа да полагам усилия за подобряване на живота на всички свои граждани. Бъдете достойни пещерци и се гордейте с това!
Честит празник! Нека Банго Васили ви закриля през цялата 2023 година!“

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!