20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Компютърно моделиране учат в НУ „М. Каролиди“

uchenici m karolidi

Пещера. В НУ „Михаил Каролиди“, ученици в IIIА клас под ръководството на г-жа Сиракова проведоха открит урок по Компютърно моделиране. Основен акцент бе използването на игрови учебни подходи чрез езика на Scratch – среда за визуално програмиране с блокчета, която помага за лесно създаване на програми, игри, анимации и истории.

Чрез описване с код пътя на героя се въведе темата на урока „Моите и твоите приятели“. Акцентира се на средата за програмиране – библиотека, клавиатура, област за декори, област за спрайтове (герои), сцена.
Третокласниците се забавляваха и показаха креативност в осъществяването на своя творчески проект.
Те създадоха вълнуваща и увлекателна история с двама анимирани герои, които позиционираха на сцена, дадоха им имена, избраха костюми и с лекота използваха бутони и меню, за да променят техните характеристики.
Младите програмисти рисуваха пролетни цветя и ги разположиха върху сцена. Показаха как забавно и интригуващо могат да тренират мисленето си, да разсъждават систематично и да работят съвместно, усвоявайки бързо и лесно умения по програмиране.

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!