29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Правителството предлага Иво Папазов-Ибряма за държавна парична награда

vo papazov-ibryama

Министерският съвет прие Решение за предложение до Народното събрание за предоставяне на държавна парична награда на Иво Папазов-Ибряма) за изключителни постижения и цялостен принос в областта на културата и изкуството. Предложението е внесено от министъра на културата на основание чл. 5, ал. 2, във връзка с чл. 2, ал. 1, т. 1 и чл. 3, ал. 1, т. 1 от Закона за награждаване на лица за особени заслуги към българската държава и нацията, съобщиха от правителствения пресцентър.

Големият български музикант е със световна известност. Повече от 45 години той свири на българска и международна сцена със своя оркестър и е едни от най-големите световни изпълнители на традиционна и джазова музика. Носител е на огромен брой престижни награди, сред които последната от 2022 година е специалната артистична награда на най-големия фестивал на световната музика Womex в Лисабон.

 

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!