25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Международен ден на думата „благодаря“

blagodarya.
„Благодаря“ е повече от дума. „Благодаря“ е отношение и стимул, казват хората. Днес, 11 януари, е най-любезният ден в годината. Защото целият свят празнува вълшебната дума „благодаря“. Инициатори са ЮНЕСКО и ООН. А целта на събитието – да напомня на жителите на планетата високата стойност на учтивостта, добрите нрави и умението да изкажеш на другите благодарност за добрите им дела.
„Благодарността е най-здравословната от всички човешки емоции. Колкото повече се изразява благодарност за това, което притежаваш, толкова по-вероятно е в бъдеще да се увеличи това, за което да благодариш.“  Зиг Зиглър
Благодарността ни носи още нещо, за което да сме благодарни. Тя засилва изобилието в живота ни. Липсата на благодарност и оплакванията неизменно водят до все по-малко хубави неща в живота. Такъв е законът.

А според психолозите думата „благодаря“ наистина е вълшебна – емоциите, които човек изпитва, когато я чуе, са подобни на тези, които възникват у децата, когато нежно ги галят по главата.

 

 

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!