20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Метеоритен поток ще сбъдва мечтите ни

meteorit

На 3 и 4 януари е пикът на първия за годината метеоритен поток Квадрантиди. Народът смята, че видиш ли падаща звезда, трябва да си пожелаеш нещо хубаво и то обезателно ще се сбъдне, ако е от сърце поискано и не е в ущърб.

Квадрантиди

Първият метеоритен поток Квадрантиди, който започна от съзвездие Воловар на 28 декември, а пикът му се очаква да бъде на 3 и 4 януари, когато се предвижда да падат между 100 и 200 метеорита в час. Някои го наричат новогодишен звезден дъжд. Астролозите вярват, че видите ли го, то той ще донесе положителни емоции през цялата година. Дарява ни с вдъхновение и творческа енергия в различни посоки. Особено ни прави ефективни в интелектуалната сфера.

Лириди

За първи голям метеоритен поток се смятат Лиридите. Обикновено се появява между 16 и 25 април, тази година максимумът очакваме на 22 април. Това се смята за най-стария звезден дъжд. Китайски изследователи го описват още през 7-и век от нашата ера, но е ясно, че много преди това е наблюдаван. Смята се, че забелязаните падащи звезди от Лириди пораждат у хората доброта, отговорност и позитивни емоции. Помагат да се избавим от негативите в душата си. Това не е най-яркият звезден дъжд, падат към 20 метеорита в час.

Ета Акваридите

Следват Ета Акваридите между 19 април и 25 май. Това е особено ярък звезден поток, защото метеоритите влитат с огромна скорост в атмосферата, повече от 65 км/с, а и химическият им състав дава повече светлина при изгаряне. Между 50 и 70 метеорита в час се очаква да паднат на 5 и 6 май, баш за Гергьовден. Този звездопад, появяващ се в съзвездието Водолей, откъдето идва и името му, по астрологични разбирания носи повече обективност на оценките, точна преценка за собствените сили и възможност да преодоляваме всякакви кризи. Време за усилна работа.

Ариетиди

Ариетидите се появяват в съзвездие Овен и пикът им се очаква да е около 7 юни. Астрологично това е изблик на енергия, идеално време за борба със стереотипите. Добър повод да променим външността си, поне за тези, на които ще им подхожда. До 50 метеорита в час се очакват по време на пика.

Делта Аквариди

Южните Делта Аквариди се предвижда да имат пик по Петровден – на 28 и 29 юни, но и тогава ще падат около 20 звезди в час. Астролозите казват, че е добре в тези дни да се взимат важни решения и да се правят планове за бъдещето.

Персеиди

Един от най-мощните и прочути метеоритни потоци са Персеидите, които ще са актуални между 17 юли и 24 август. Максимумът се очаква да е на 12 и 13 август и тогава на Земята ще се стоварят около 100-150 метеорита в час, като стигат до скорост от 60 километра в секунда. Според астролозите в първата половина на август този поток ни дава възможност да преборим нашите вредни навици и да станем по-добри хора.

Ориониди

Орионидите се стоварват върху нашата планета от 2 октомври до 7 ноември и са най-яркият поток, който ще се появи тази 2023 година. Звездите ще падат с по 66 км/с, а може и с повече. Максимумът е на 21 октомври, но ще са само по 15 метеорита в час. Те обаче ще бъдат по-лесно забележими заради голямата си яркост. Радиантът на този звезден поток се намира в съзвездието Орион, както става ясно от наименованието им. Орионидите ни помагат да се избавим от съмненията, да разширим границите на възможностите си и да се приспособим към новите условия, отсичат вещи астролози.

Геминиди

Със силно интензивна яркост е звездопадът Геминиди (някои го пишат Джеминиди по англоезичното произнасяне на латинското название), който ще е актуален от 4 до 17 декември 2023 г., максимумът му е около 14 декември, а радиантът на потока е в съзвездие Близнаци. Според астрологическите очаквания средата на декември ще бъде един от най-добрите периоди въобще в годината в интимен план. Прекрасно време за срещи, запознанства, флирт и всякаква романтика. В час пик ще падат от 120 до 150 метеорита, така че възможността да бъдат забелязани е добра, а това означава, че е подходящо време за намисляне на желания.

Урсиди

Краят на годината е определен за Урсиди от 17 до 26 декември. Слаб поток с радиант в съзвездие Малка мечка, като максимумът му е 22 декември. Астролозите съветват, че по време на този поток е добре да теглим чертата на годината с равносметка за това, което сме свършили или не. Добър период за пазаруване и занимания с дома за празниците по посрещането на 2024 г.

 

 

 

 

 

Източник : / https://telegraph.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!