19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Два проекта в сферата на социалните дейности ще заработят в Брацигово

bracigovo

Брацигово. В навечерието на коледните празници Община Брацигово спечели поредните си два проекта в сферата на социалните дейности. това обяви Надежда Казакова- кмет на бунтовния град. Единият проект е по целева програма „Патронажна мобилност за доставка на топъл обяд в Община Брацигово“, финансиран от Фонд „Социална закрила“ към МТСП, в размер на 36 000.00 лева. Сумата ще бъде осигурена за закупуване на специализиран лекотоварен автомобил, чрез който ще се извършва доставка на храна от Домашен социален патронаж и проект „Топъл обяд“, като по този начин ще се гарантира доставка на храната в срок и с по-добро качество до крайния потребител.

Вторият проект е „Грижа в дома в община Брацигово“, финансиран по програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027г., съфинансирана от Европейския съюз. При изпълнението му ще се осигури подкрепа в домашна среда за лица с увреждания и възрастни хора, зависими от грижа на територията на община Брацигово. Проектът е на стойност 324 186,71лв и е със срок на изпълнение 12 месеца, считано от 06.03.2023г. Реализирането му значително ще подобри социалните услуги, които са насочени основно към възрастното население на територията на община Брацигово, както и ще осигури трудова заетост на хора в трудоспособна възраст, за срок от една година. От април 2020г. на уязвимите групи се предоставя непрекъсната грижа, с което се подобрява значително качеството им на живот.

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!