05 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Агенцията за социално подпомагане с покана към Общините

dete

Агенцията за социално подпомагане кани Общините да се включат като партньори в процедурата „Детска кухня“, финансирана по оперативната програма „Храни и материално подпомагане 2021 – 2027 г.“,  съфинансирана от Европейски социален фонд плюс (ЕСФ+). Очаква се края на 2025 година с ваучери за детска кухня да бъдат подкрепени семействата на най-малко 5000 деца, живеещи в бедност, а до края на програмния период  поне още толкова. Предвиденият бюджет е 7,15 милиона лева.

Партньор по програмата „Детска кухня“ може да е всяка Община или Район на Община ако има капацитет да осигури хранене на деца от 10-месечна до 3-годишна възраст, а кандидатстването, за да се включат в първата фаза, трябва да се направи до 20 януари 2023 година Възможност за включване на нови партньори ще има през целия период на реализацията на проекта.

По процедурата ще бъдат предоставяни ваучери на бедни семейства,  срещу които децата, ще получават обедно хранене от детските кухни което включва супа, основно ястие и десерт, при условие че такова не е осигурено по друг ред и детето се отглежда в домашна обстановка.

Социалните служби по места ще идентифицират най- нуждаещите се, ще извършват индивидуална оценка на семействата.

По този начин рисковите деца и семейства да бъдат обхванати и проследявани още в най-ранен етап.

Условията към Общините, които ще кандидатстват, са да имат създадена общинска детска кухня или да имат сключен договор с такава.

 

 

 

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!