28 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Прехвърляме отпуск по майчинство на баби и дядовци

Отпускът по майчинство след навършване на 6 месеца на детето ще може да се ползва и от неговите баба или дядо. Това реши Народното събрание при гласуването на проекта, с който се удължава действието на държавния бюджет за 2022 г. и през следващата.

Отпускът по майчинство може да се ползва от баба или дядо на детето за остатъка до 410 дни. Досега отпускът можеше да се прехвърля на бащата и само в определени случаи на родителите на майката или на бащата. Когато бащата е неизвестен, отпускът можеше да се ползва от един от родителите на майката, а когато бащата е починал – от един от родителите на майката или на бащата.

Приетите текстове важат и в случай, че детето е осиновено. В този случай 6-месечният срок се брои от деня на предаване на детето за осиновяване, но не по-късно от навършване на петгодишната му възраст, когато работят по трудово правоотношение.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!