23 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

До края на годината : Приоритет на полицаите е осигуряване на пътната безопасност

Police

Пещера-Пазарджик. Сред основните приоритети на всички служители от пътна и охранителна полиция е осигуряване на пътната безопасност. Очаква се много интензивно движение и натоварен трафик на АМ „Тракия”, по посока от столицата към останалите части от страната, както и по главните пътища водещи към Пловдив, Велинград, Пещера, Панагюрище. В тази връзка по тези пътни отсечки в рамките на обслужваната територия ще бъдат разположени максимален брой  полицейски екипи, в това число и служители на Зоналното жандармерийско управление в Пловдив.

Те ще имат за задача да следят пътната обстановка, атмосферните условия и състоянието на настилките, да подпомагат движението за недопускане на автомобилни колони. Добре е да се има в предвид къде има пътища в ремонт и да се използват въведените алтернативни маршрути. За пазарджишка област това е отсечката Пещера-Батак. Засилен ще е контролът и по отношение спазването на скоростните режими с технически средства, управлението на МПС след употреба на алкохол и от неправоспособни водачи, шофьори с рискови маневри и агресивно шофиране.

По линия на противодействие и превенция на криминалната престъпност са планирани полицейски дейности насочени основно към опазване на собствеността на гражданите. Апелираме към хората, които ще напуснат домовете си за празниците, да не оставят пари и ценности, дори да имат скъпи заключващи системи и СОТ.  Пътуващите в градски транспорт да бъдат бдителни за джебчии, а в магазини и ресторанти да не оставят вещите си без надзор.

Текат засилени проверки, свързани с контрола на общоопасните средства. Проверени са всички обекти имащи право да извършват търговия с пиротехнически изделия. Припомняме, че законът забранява продажбата на пиротехника от категория F1 на деца под 12 години, от категория F2  – на младежи под 16 години и съответно изделията от категория F3 не могат да се продават на лица под 18 години. Търговската дейност с пиротехнически издалия трябва да се извършва само в лицензирани магазини.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!