19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Клуб на пенсионера отбеляза предстоящите коледни и новогодишни празници

klub pensioner 2022 nova godina

Пещера. Хората от третата възраст членуващи в Клуб на пенсионера отбелязаха подобаващо Коледното и Юбилярско тържество на свои приятели с преповдигнат дух. „С богата културна програма, танци и настроение премина празника, в който честитихме 70 годишнината на 20 наши членове. Специална торта получиха юбилярите и достойни пожелания за своя празник. „, каза Райна Готева – председател на пещерския клуб.

Снимка : личен архив
Снимка : архив peshteraprim

Гост на тържеството на нашите съграждани беше кметът на града Йордан Младенов. В началото на своето прветствие Младенов се обърна към рождениците :“ Пожелавам на всички вас здраве, дълголетие, достойно място в общността. Благодаря за мъдрите съвети и напътствия. В края на годината обичайно правим равносметка на постигнатото. Мога смело да твърдя, че през изтичата година се справихме с редица трудности и препятствия, създадохме редица социални придобивки и услуги, успешно завършихме инфраструктурни подобрения и проекти. Ще продължим и през новата година. В здраве, мир и желание да направим Пещера още по-привлекателно и достойно място за живот на децата ни.

Клубът в Пещера е мястo, където членовете му осъществяват социални контакти, срещи, разговори, занимания по интереси, имащи отношение към проблемите на пенсионерите.
Райна Готева Снимка : личен архив

Членовете ни активно участват и се включват в културно-масови прояви и художествена самодейност, индивидуално и групово четене на книги, вестници, списания, изнасяне на беседи, лекции, организиране на състезания по шах, табла, карти. Организираме и участия в екскурзии и посещения на исторически забележителности. Благодарим на Кмета и на Община Пещера за съдействието и активната помощ, която ни оказват. Благодарим и на нашите спонсори, които направиха този празник факт! Весели и честити празници и за много години!„, допълни Райна Готева.

Снимка : личен архив
Клубът на пенсионра в Пещера е средище, което се посещава от 285 човека. Учреден е на 21 януари 1976 г. от 43 пенсионери по инициатива на Общината и се поддържа със сусидии от Общинския бюджет. За председател е избран Сотир Г. Чолаков /1920-1955/. Клубът е настанен в павилион на ДСО „Търговия на едро“ срещу градския парк, където след ремонти и обновления пребивава досега. Историческа справка посочва, че през 1955г. е обхващал 10% от пенсионерите в града. От 4 100 пенсионери, в клуба са членували 395 пещерци.

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!