20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Традиционно беше открита годишна изложба на художниците от Клуб „Петър Стайков“

Пещера. В навечерието на Коледа кметът на Пещера Йордан Младенов  откри авторитетното издание на годишната изложба на художниците от клуб ”Петър Стайков”. 70 творби на 30 автора са изложени на показ в галерийното пространство и могат да бъдат видени до 20 януари 2023г. Във всички творби са претворени красотата и доброто от света. Показаните експонати включват живопис, натюрморти, пластика, икони, приложно изкуство.

Снимка : peshteraprim

„За пореден път се убедих, че тук има много големи автори. В града ни битува доста силна традиция на изобразителното изкуство и аз съм щастлив, че сме заедно тук за да отбележим общия си път. В тази наситена с много глобални промени и силни емоции година, искам да пожелая нови хоризонти, майсторски постижения, здраве и късмет! Благодаря за вашите послания и красота в това творческо пространство! Благодаря, че ни дарявате с истинските ценности на духовния ни живот.“, каза Младенов.

Снимка : peshteraprim

За да уважат пещерските художници от всички поколения, в градската художествена галерия пристигна шефът на местния парламент д-р Николай Пенев и Елена Рядкова- зам.-кмет на община Пещера. Залата се изпълни с приятели, съмишленици на художниците, интелектуалци и гости на Пещера.

Снимка : peshteraprim

По традиция градоначалникът отличи и един от творците за особени постижения в областта на изобразителното изкуство и културата в община Пещера през годината. Тази година това е Милена Балтаджиева.Тя получи парична премия и пожелания да продължава да твори и радва любителите на изобразителното изкуство в Пещера.

Снимка : peshteraprim

Годишното издание на Дружеството на художниците в града е част от Празничния календар на Пещера за 2022 г.

Снимка : peshteraprim

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!