19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

В пълен блясък : Грейна Коледната елха в Пещера

Пещера. В присъствието на много деца и възрастни бяха запалени светлините на 15 метровата Коледна елха в Пещера. Те озариха небето в центъра на града и украсиха площад „България“, на фона на празнична заря привлякла погледите на присъстващите. Най- нетърпеливи отново бяха най-малките, а част от тях не пропуснаха възможността да предадат лично своите писма на Дядо коледа.

Снимка : peshteraprim

Градоначалникът Йордан Младенов пожела весели празници на всички и каза :

Снимка : peshteraprim

Предстоят ни много хубави и светли дни, време за семейството и дома. Във всяка къща се украсява Коледно дърво и се чака с нетърпение Дядо Коледа да остави подаръци. Да сбъдне желанията. Ние големите също имаме мечти, те не са по-малки от вашите. И аз написах своите, ще чакам с нетърпение идващата година – да видя кои от тях ще се сбъднат. Заедно с родителите ви ще продължим да правим Пещера още по-красив град. С повече места за игра и забавления, удобства и забележителности, с които да се гордеем. Да сте здрави, жизнени и засмяни! Да си пожелаем нещо от сърце и дано през новата 2023 г. желанията ни да се сбъднат

Снимка : peshteraprim

Малчуганите заедно с кмета на общината отброиха времето до запалването на светлините. Целият площад  се обля в разноцветни светлини и нови светлоотразителни украшения. Коледната атмосфера допълват светещи  шейна и елен за желаещите да се снимат за спомен.

Снимка : peshteraprim

От разположените щандове се носеха примамливи аромати на домашни печива, понички и вкусни коледни десерти.Тук бяха разположени и щандовете на учениците от ПГХВТ „Ат. Ченгелев“ и ОУ „Л.Каравелов“.

Снимка : peshteraprim

Възпитаницине на школата предлагаха на посетителите вкусотии и коледни украси, за да се включат с покупката си в благотворителната им инициатива за помощ и набиране на средства за  дете-сирак и малчуган със здравни проблеми.

Снимка : peshteraprim

Народни танци  и песни, посветени на най-светлите празници – Рождество Христово и Нова година, представиха възпитаници  от Ню АРТцентър. На сцената бяха кака Лара, Снежанка, Дядо Коледа и артисти от театър ПАН. които пяха, танцуваха, а децата печелиха награди от участие в забавни игри.

Снимка : peshteraprim

По традиция светването на светлините на елхата в центъра на града официално постави началото на Коледно-Новогодишната програма на Община Пещера. В нея са включени изложби, театрални постановки, концертни изяви на местни изпълнители и гости, връчване на награди на изявени деца и спортисти.

Снимка : peshteraprim

Община Пещера благодари на всички фирми, които помогнаха за поредна година празничните прояви да станат действителност и да се превърнат в едно от най-дългоочакваните и обичани събития от жителите и гостите на града.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!