20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Младенов се отчете за дейността си през третата година от своя мандат

mladenov obshtestven savet 2022

Пещера. Кметът на Община Пещера Йордан Младенов покани в заседателната зала на Общината на работна среща Обществения съвет, за да представи своя Отчет за изпълнение на Програмата за управление на община Пещера за 2022г.

Снимка : peshteraprim

За поредна година тук дойдоха представители на бизнеса, образованието, общественици, изявени спортисти, прависти и икономисти. На събитието присъстваше секретаря на Община Пещера Галя Стоянова. Изложението е представено на база основните приоритетни области, залегнали в Програмата за управление на Кмета Отчетът е синтезиран вариант на изпълненото за 2022 г.

Според Младенов извършената работа е била повече и като количество, и като резултат в сравнение с предходните години от мандата му. Ползотворната работата от страна на неговия екип и служителите в местната администрация е дала своя резултат. През изтичащата година бяха реализирани множество проекти, с които се направиха стъпки за промяната на облика на трите населени места.

Снимка : peshteraprim

Младенов запозна присъстващите с успехите и направеното до момента и посочи целите и основните задачи за бъдещата дейност за развитието на града. „Работните срещи с Обществения съвет спомагат в конструктивен разговор да се достигне до осъществяване и разрешаване на обществено значими, важни проблеми и акценти, които на свой ред да доведат до качествено изменение на живота на хората в Пещера и двете съставни села.“, каза Младенов пред аудиторията.

Снимка : peshteraprim

Качествено управление, устройствено планиране на територията, чрез създаване на нови и изменение на съществуващи Подробни устройствени планове, в полза на гражданите и бизнеса, достъпност на социалните услуги, осигуряване на трудова заетост на уязвими групи, повишена ефективност на Общинска администрация, създаване на съвременни условия за развитие на спорт, тренировъчна и състезателна дейност, модернизация на инфраструктурата и опазване на околната среда за подредена, чиста и зелена община Пещера, бяха част от акцентите представени пред присъстващите.

Снимка : peshteraprim

По- късно Йордан Младенов отговори на поставени въпросите от членовете на Обществения съвет. Дебатите се конкретизираха върху надграждането на социални услуги за населението, развитието на спорта и културата, подобряване на инфраструктурата и водоснабдяването и изпълнението на останалите поети ангажименти включени в предизборната платформа на Кмета.

Той увери, че с взаимна помощ, активната гражданска позиция и ясна кауза на населението, ще продължи да работи в интерес на съгражданите си, за да се изпълнят очакванията на жителите в Пещера, Радилово, К. Димитриево и с. Свети Константин. „През следващата година община Пещера трябва да бъде все по-европейска – с облик, стандарт и дейности, управлявана с прозрачност, амбиция и правила.По-важното е, че ще продължим в същия темп и дух да работим за създаване на още по-добри условия за живот, работа и отдих на месстното население.“, подчерта Общинар №1.

Снимка : peshteraprim

Младенов благодари на присъстващите за активните им граждански позиции „Всичко, което постигаме е благодарение на доброто партньорство между администрация, Общински съвет, граждани, институции и бизнеса в община Пещера“, конкретизира той. Като гарантира, че и през новата година ще се акцентира върху разумно планиране и разходване по приоритети на бюджетните средства и ефективно управление на общинската собственост.

Кметът заяви, че „моят поглед за останалата година от мандата е насочен към продължаване на грижите за жителите на общината и поетите ангажименти към бизнеса.“ Остава да бъде свършено още много. А всяко постижение отваря нови нужди – затова през 2023 и целите и очакванията ще са по-високи.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!