28 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

В пещерско школо : Лекция за превенцията и контрола на ХИВ/СПИН

tehnikum den na spin..

Пещера. 12.б клас на училище „Атанас Ченгелев“, с класен ръководител Мария Павлова, под ръководството на Лилиана Топчиева, изнесоха лекция на тема: „Световен Ден за борба със СПИН“.

Цветелина Дименова, ученичка от същия клас, беше лектор и в същото време – автор на презентацията. Чрез старателно използваните илюстрации и текстовете към тях, Цвети запозна всички присъстващи с превенцията и контрола на ХИВ/СПИН и с други любопитни факти, свързани с проблема.
Международният символ на този ден е червената панделка. Тя символизира съпричастността към болните от СПИН по света и обединява усилията на хората в общата борба срещу болестта. Червеният цвят на панделката едновременно символизира любовта, кръвта, яростта, също така е предупреждение да не се подхожда лекомислено и да не се пренебрегва един от най-големите проблеми на нашето съвремие.
За да напомнят за това и да предадат символиката, ученичките от 12.б клас Йорданка Тошева и Велина Стоянова изработиха червени лентички и ги раздадоха на всички ученици, учители и работещи в училището още през първия учебен час.
Посланието, което отправиха учениците, бе:
„Живеем един живот – нека бъдем разумни, отговорни и внимателни!“.

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!