28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Потвърдена е смъртта на Николинка Благова

more

Пазарджик-Рицоли. Откриха тялото на издирваната българка Николинка Благова от Пазарджик след свлачището на италианския остров Иския. Според сайта „Фанпейдж“ се търси и неин приятел, който й бил сънародник. За него няма подробности, съобщи „24 часа“. Тялото на 54-годишната Николина беше транспортирано в моргата на болницата Рицоли в Казамичола. Според местни медии тя била известна на остров Иския, където я наричали Нина. МВнР потвърди информацията:

„По информация на българското посолство в Рим към този момент, вследствие на свлачище в ранните часове на 26 ноември на остров Иския, предизвикано от тежките метеорологични условия, един човек е загинал, 13 души са ранени, а 11 все още се издирват.

По данни на италианските власти една от жертвите на природното бедствие вероятно е българска гражданка, която притежава и италианско гражданство. Българското дипломатическо представителство е в непрекъснат контакт с италианските власти за получаване на официално потвърждение на информацията. В района е обявено извънредно положене и е разпоредена евакуация на около 200 души. Все още протичат издирвателни дейности за откриването на хора, които евентуално биха могли да са затрупани под масивното свлачище“.

До неделя вечерта са били открити общо шест трупа, затрупани в калта. Става въпрос за 31-годишната местна жителка Елеонора Сирабела, за възрастна италианка, за българката Благова, за 16-годишно момче, 6-годишно момиченце и едно бебе. Българката Николина работила на остров Иския като камериерка и в ресторанти. Обичала много мястото. От няколко години живеела в Германия с партньора си, с когото се запознали именно на Иския. Той бил ресторантьор.

Николинка подала документи за получаване на италианско гражданство и преди три дни се върнала в Иския, за да уреди някои финални подробности. Миналия четвъртък тя била обявена законно за италианска гражданка. Трябвало да се върне в Германия, за да отпразнува това събитие с половинката си, но това така и не се случило.

Във фаталния ден Николинка е била очевидно на мястото на трагедията. Новината за нейното изчезване беше съобщена на партньора й в Германия от неговия внук, който е адвокат на остров Иския. Иначе от първи брак Николинка Благова имала деца и внуци в България.

Засегнато тежко е населеното място Казамичола Терме. Евакуирани са 200 души. Без дом са останали около 130 души. Според ревизирани данни ранените в трагедията са 4, от които един е в тежко състояние.

Остров Иския (Ischia) се намира в Южна Италия, в близост до Неапол и Капри. Най- високата точка е Монте Епомео – 789 м. Доскоро този остров беше тайното място на звездите, но от 1999-а се провежда филмов фестивал и островът стана популярна дестинация. На острова има много термални извори.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!