23 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Декември ще бъде мразовит и снежен

snyag planina

Студено, мъгливо и облачно време ще преобладава през целия месец декември. Слънчеви дни очакваме да бъдат около 4-5. Преваляванията от дъжд ще преминават в сняг. Броят на снежните дни очакваме да бъде между 5 и 8.

Времето през месец декември 2022 по десетдневки

Очакваме средномесечната температура за месец декември 2022 да бъде по-ниска от нормалната. По високите полета на западна България и северната част на страната очакваме температурите да се движат от минус 7 до плюс 1 градуса. По Черноморието средните температури ще бъдат около 3 градуса. Очакваме повече валежи от нормалното, като те ще се движат от 40 до 70 литра на квадратен метър. В южните полета ще падат до 130 литра на квадратен метър. Отрицателните температури през месец декември 2022 година ще достигат до минус 16 градуса, като най-високите ще бъдат между  6 и 9 градуса.

През първата десетдневка очакваме дъждовно време, като по високите западни полета ще пада сняг. В южните полета на България и по черноморието преваляванията ще бъдат от дъжд. След девети декември в страната ще започваме да прониква студен въздух и температурите ще се понижат още. Снеговалежи ще има около 24 декември и в края на месеца. Температурите ще се понижават  от минус 12  до минус 14 градуса.

За Коледа 2022 година очакваме силни снеговалежи, особено по високите полета. По-силно изразени ще бъдат в западна България. В този период очакваме падане на температурите до минус 14 градуса. Най-високи температури за месец декември 2022 ще се движат между 5 и 9 градуса, а най-ниските ще са от минус 10 до минус 15 градуса. Студено време. Снежната покривка по планините ще е удобна за ски. На много места в страната  ще я посрещнем със сняг.

Народната метеорология включва прогнози за времето, които са основани на традиционните познания и наблюдения върху движението на небесните тела, атмосферните явления, състоянието на дърветата и растенията. В тях е синтезиран многовековният трудов опит на селския стопанин и обикновено те се предават от поколение на поколение като потвърдено от практиката познание.

Много сняг през декември обещава голямо плодородие. Ако на Игнажден (20 декември) времето е ясно, през април ще е суша, а ако вали сняг, април ще е дъждовен и ще бъде плодородно.

Ако на Бъдни вечер (24 декември) времето е хубаво, то през август ни чака суша, а ако на Коледа е много студено, идната година ще има богата реколта.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!