03 декември 2022
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Ученици от пещерско школо изучават християнските добродетели

kniga

Пещера. Възпитаници на ОУ „П.Р.Славейков“ изучават като избираем предмет „Религия“. Децата са в две групи. Разширената подготовка на учениците протича в рамките на 1 или 2 часа седмично. За етичния аспект на християнството учениците научават от отец Георги- свещенослужител в църквата „Св. Богородица“ в Пещера. Децата добиват нов облик – стават по-добри, по-внимателни, по-прилежни. Държат се по-добре един към друг.

Снимка : Архив
peshteraprim

В специално пригодена за преподаване зала децата изучават одобрен от МОН избираем предмет „Религия“.Смисълът на вярата в Бог, важността на молитвата, усет и уважение към религиозното, са ценностни знания, които придобиват децата. Учебните материали са дар от Пловдивският митрополит Николай.  „Важността на малките стъпки, които обаче водят към желаната от всички цел: повече ученици да се ограмотяват религиозно вече е направена“, гордее се Пенка Христоскова-директор на школото.

Четиридесет деца са обединени около нейната идеята преди 4 години. Днес те изучават безплатно религия, църковни ритуали, вземат участие в беседи.Част от девойките са включени в състав на църковния хор, допълва Христоскова. В програмата за обучение са включени летни лагери, посещения на манастири и исторически забележителности. Родителите записали децата си да изучават „Религия“, се убеждават, че това е много добро за децата им, коментира директорът.

„Целта ни е да изградим добрия характер у децата и да ги запознаем с теми като грижа, доверие, вяра, любов към ближния, уважение и почит, умереност и смирение, търпение и дълг“, обобщи Пенка Христоскова.

„Религия“ се изучава в 147 училища в цялата страна от близо 12 хиляди ученици, като по-голямата част от тях са от първи до четвърти клас,


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!