03 декември 2022
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Превоз с нов специализиран автомобил ще ползват посетителите на ДЦПЛУ
Снимка : peshteraprim

centur vuzrastni s uvrezhdania..

Пещера. Хората с увреждания в Дневен център за пълнолетни лица с увреждания вече ще ползват нов автомобил  марка „Рено“, модел „Мастер“. Моторното превозно средство е специализирано до 3.5 тона (8+1 места), от които едното е пригодено за превоз на хора с увреждания с място за инвалидната количка.

Автомобилът е снабден с авариен люк на тавана. Налични са обозначения на аварийните изходи. Осветлението е вътрешно, двусекционно (бяла и синя светлини) LED. Подът е покрит със специален балатум, предпазващ пътниците от подхлъзване (anti-slip). Седалките са снабдени с триточкови колани, фиксиран гръб.

Снимка : peshteraprim

Автомобилът е фабрично пригоден, за да се използва и от хора на колички. Монтирано е електрическо стъпало, разположено под страничната плъзгаща се врата осигуряващо комфортно и безпроблемно качване и слизане от автомобила. В задната си част превозното средство е снабдено с удобна автоматична, електрическа рампа за преодоляване на стълби, прагове и други препятствия, осигуряваща достъпност за хора с инвалидна количка. След качване, количката се обезопасява със специални за целта колани, като това гарантира сигурното и безопасно транспортиране на човека.

Снимка : peshteraprim

Община Пещера води активна социална политика, насочена към лица с увреждания. С новата придобивка се цели ползвателите да водят активен живот и да получават всички социални услуги предлагани от Дневния център. Общината ще продължи да работи в посока подобряване на средата за живот на хората с увреждания.

Снимка : peshteraprim

„Смятаме че е от изключително значение те да имат възможността да пътуват надеждно, свободно и удобно. Лицата, които посещаават ежедневно Центъра могат да разчитат на служител, който подпомага лицето да бъде превозено със специализиран и удобен автомобил.“,каза кметът на Общината Йордан Младенов. Той връчи ключовете на  автомобила на директора на социалното заведение Соня Бурова.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!