24 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

За седмица : Ноември ще бъде май

vreme

Екшън с времето ни очаква през настоящата седмица. Живакът ще удари 20 градуса и ще вали много дъжд, съобщи климатологът проф. Георги Рачев за „Телеграф“. Вчера бяха отбелязани много високи температури в България. В Царево, Кърджали, Варна, Разград термометрите достигнаха до 22 градуса, уточни климатологът. Днес и утре времето ще бъде неспецифично топло, макар че няма да достигне максимуми, допълни той.

Циклони

Това се дължи на факта, че територията ни е в топлия сектор на средиземноморски циклон, който ще премине северно от България, обясни проф. Рачев. И добави, че ни чакат още два циклона един след друг. Затова прогнозата е за много дъжд още от днес та чак до четвъртък.

Жега

Въпреки обилните валежи ще бъде ноемврийска жега. Максималните температури ще бъдат много високи – между 15 и 20 градуса, а минималните ще се движат между 3 и 8 градуса, като на някои места в страната може да са и по-високи. Снегът се отлага за края на месеца или за декември. Ще вали мокър сняг само високо в планините над 1500 метра. Времето ще е изключително неприятно за катерачите. В планините ще духа силен вятър, ще е влажно и ще вали. По морето ще е топло, но и много ветровито. Проф. Рачев каза още, че се надява през предстоящите седем дни да се изпълни месечната норма на валежите, защото сушата е продължила много дълго време.

 

 

 

 

 

 

Източник : / https://telegraph.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!