16 юни 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Хартиената бюлетина се завръща

vot....

След повече от шест часа и половина заседание комисията по правни въпроси, която разглежда поправките в Изборния кодекс, взе решение за хартиената бюлетина. Без изненада мнозинството одобри предложението на БСП за връщането на хибридната форма на гласуване – с машина и с хартиена бюлетина.

За гласуваха всички 12 представители на т.нар. коалиция „хартиена бюлетина“ ГЕРБ, БСП и ДПС, а против бяха 11-те депутати от „Продължаваме промяната“, „Демократична България“, „Възраждане“ и „Български възход“.

Предложението на ДПС за пълна отмяна на гласуването със сегашните машини беше подкрепено само от представителите на движението, 16 депутати гласуваха „въздържал се“, а двама от „Продължаваме промяната“ гласуваха „против“.

Предложението на „Продължаваме промяната“ за отделни секции, в които да се гласува или на машина или с хартия също не събра нужната подкрепа.

Това означава, че в секциите с над 300 избиратели гражданите ще могат да избират как точно да упражнят правото си на вот – дали с устройство за машинно гласуване или с хартиена бюлетина.

 

 

 

 

 

 

 

Източник : / https://www.dnevnik.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!